Ce să facem și ce nu când apare durerea în gât

Ce să facem și ce nu când apare durerea în gât

Dacă v-a durut vreodată gâtul, știți ce dureroasă și deranjantă poate fi durerea în gât. Poate fi de-a dreptul îngrozitoare. Senzația de mâncărime, usturime și durere în gât poate fi teribilă, mai ales când este însoțită de simptome ale unei afecțiuni mai grave.

Cei mai mulți oameni care suferă de durere în gât, nu știu, de obicei, cum să facă față problemei. Deși majoritatea cazurilor de durere în gât se rezolvă în decurs de o săptămână, nu vreți ca boala să se agraveze în timp ce o tratați sau așteptați să treacă. De aceea, am decis să scriem acest material despre ce este de făcut și ce este de evitat. Iată câteva recomandări de avut în vedere când vă doare gâtul.

Ce este durerea de gât?

De obicei, durerea de gât este cauzată de o infecție sau factori de mediu, de exemplu, aer uscat. Aceasta este, în general, caracterizată de o senzație dureroasă de usturime în gât. Deși durerea în gât poate fi neplăcută, va dispărea de la sine, cu excepția cazurilor când este cauzată de o infecție bacteriană.

Ce să faceți când vă doare gâtul

Durerea de gât poate consta într-o senzație de usturime, durere, uscăciune sau iritație. Iată ce puteți face pentru a scăpa de durerea în gât:

  1. Faceți gargară cu apă sau apă sărată: Gargara cu apă călduță contribuie deseori la atenuarea durerii și la o înghițire mai ușoară. Totuși, asigurați-vă că apa este călduță, și nu fierbinte. Un gât deja inflamat este mai sensibil la alte probleme.
  2. Consumați fructe și hidratați-vă: Consumul unei cantități mari de apă este modul ideal de a vă hidrata, mai ales dacă aveți gâtul uscat și dureros. Gândiți-vă la un regim de hidratare care să vă ajute să vă hidratați adecvat. Puteți încerca să consumați ceai pentru a suplimenta consumul de apă. În plus, consumul de fructe reci și înghețată pot atenua senzație de inflamare a gâtului. Fructe, cum sunt bananele și pepenele roșu, au o acțiune delicată asupra unui gât dureros. Puteți încerca și piure de fructe pentru a vă ajuta să înghițiți mai ușor.
  3. Consumați suc de rodie: Substanțele hrănitoare din sucul de rodie reduc inflamația. Se știe că sucul de rodie este cel mai sănătos pentru inimă. Se pare că protejează inima și arterele.
  4. Consumați supe: Supele și supele cremă calde ajută la eliberarea căilor respiratorii, reducând simptomele durerii în gât. Totuși, supele nu trebuie să fie prea condimentate pentru a evita o iritare în plus a gâtului.

Ce să nu faceți când vă doare gâtul

  1. Evitați consumul de alcool și cofeină: poate părea greu de pus în practică, dar cantitatea de cofeină pe care o consumați vă va afecta durerea în gât. Se recomandă să reduceți consumul de cafea și alcool și fumatul pentru că acestea pot duce la deshidratare și vă pot agrava durerea în gât.
  2. Evitați alimentele picante: Alimentele picante vă vor irita gâtul și vă vor provoca mai multă durere.
  3. Luați-o ușor cu gheața: Unii cred că gheața este o metodă eficace pentru a vindeca durerea în gât, ceea ce este fals. Gheața va atenua temporar durerea și nu va avea impact asupra inflamației care cauzează durerea în gât. Puteți folosi gheață pentru atenuarea durerii, dar este mai important să încercați opțiuni de tratament pentru vindecarea acesteia.