Durerea doar într-o parte a gâtului

Durerea doar într-o parte a gâtului

Durerea în gât este o senzație de usturime, de obicei, cauzată de inflamație la nivelul gâtului; este o neplăcere frecventă, care apare de cel puțin o data sau de două ori pe zi. Uneori, această inflamație apare numai pe o parte a gâtului, durerea fiind resimțită pe o parte, și nu la nivelul întregului gât, așa cum se întâmplă în cazul durerii în gât obișnuite.

Durerea în gât este dinamică, variind de la iritație la durere severă și usturime ușoară și constantă. Cei mai mulți dintre noi am suferit de durere în gât, deci putem, cu ușurință, să descriem această durere. Cum rămâne însă cu durerea doar pe o parte a gâtului?

Putem resimți durerea doar pe o parte a gâtului din câteva motive, de la infecții dentare la ulcerații. Uneori este însoțită de simptome precum durerea de ureche. Citiți cu atenție informațiile de mai jos pentru a înțelege de ce simțim durere numai pe o parte și care sunt cauzele acestei dureri.

Cauzele durerii pe o parte a gâtului

Durerea în gât poate fi un simptom al amigdalelor inflamate, afecțiune numită amigdalită. Amigdalele se află în gât, sunt, de obicei, în număr de două, adică pereche, câte una pe fiecare parte a gâtului sau faringelui. Dacă numai una este infectată, vom simți durere pe acea parte a gâtului. Deci, este posibil să simțim o durere ascuțită numai într-o parte a gâtului.

În plus, există ganglioni limfatici situați între cap și gât. În cazul unei infecții virale sau bacteriene, aceasta poate cauza inflamarea ganglionilor limfatici, cee ace va duce la umflare și durere. Poate apărea durere unilaterală la înghițire, mai ales dacă aveți un ganglion inflamat într-o parte a gâtului.

Simptome ale durerii în gât cauzate de ganglioni inflamați

  • Dificultate la respirație
  • Febră
  • Ganglioni inflamați
  • Scădere în greutate.

Concluzie

Este posibil să simțiți durere numai într-o parte a gâtului. Pentru un diagnostic complet și pentru a trata orice problemă existentă, se recomandă să mergeți medic imediat ce simțiți durere și când înghițiți cu dificultate alimente și lichide.