Imaginați-vă că începe cel mai cald anotimp al anului și că, brusc, începeți să simțiți senzația de durere, uscăciune și usturime în gât – apare o durere în gât!
Durerea în gât care apare vara este unul dintre cele mai frecvente simptome ale bolilor de vară, spre exemplu, o răceală de vară. Interesant este că termenul răceală de vară pare o contradicție perfectă. Vara este anotimpul căldurii, în timp ce o răceală este asociată cu frigul. Deci, cum se face că cele două cuvinte apar împreună? Pentru că mulți credem că poți răci numai din cauza frigului. Prin urmare, o răceală de vară este o răceală care apare vara când vremea nu este rece.
Răceala de vară este o problemă frecventă?
Din cauza opiniei că răcelile apar numai iarna, rămâne întrebarea: Răceala de vară este tot o răceală obișnuită? Răspunsul este da. De fapt, cei mai mulți oameni care au fost afectați de răceli de vară consideră că au suferit mai mult decât în cazul unei răceli apărute iarna și că răceala de vară a durat mai mult decât una de iarnă. Totuși, nu există argumente științifice pentru această opinie.
Simptomele unei răceli de vară
❖ Secreții nazale
❖ Durere de cap
❖ Tuse
❖ Dureri musculare
❖ Stare de slăbiciune
❖ În cazuri rare, febră.
Cum se previne o răceală de vară?
O astfel de răceală poate fi ușor prevenită respectând măsurile normale de prevenire a unei răceli obișnuite. Acestea includ:
- O bună igienă a mâinilor înseamnă spălat regulat pe mâini, mai ales după contactul cu persoane bolnave sau cu suprafețe sau obiecte disponibile publicului larg. Spălatul pe mâini cu apă și săpun îndepărtează virusul, dacă există posibilitatea să fi fost expus la un virus, și, de asemenea, împiedică răspândirea către alte persoane, prin contact.
- Evitați utilizarea la comun a ustensilelor. Unele persoane pot fi bolnave și asimptomatice. Asimptomatic înseamnă că persoana nu prezintă simptomele bolii, dar are boala și o poate transmite altora. Dacă nu utilizăm ustensile la comun cu alte persoane, reducem riscul expunerii.
- O altă măsură de prevenție este curățarea și dezinfectarea suprafețelor și obiectelor atinse de multe persoane. Nu puteți evita contactul cu oamenii decât în cazul unei carantine, dar spălarea și dezinfectarea obiectelor utilizate în comun cu alții pot reduce riscurile infectării.
- Consumați alimentare care susțin sistemul imunitar și administrați suplimente alimentare, astfel încât organismul dvs. să poată anihila orice virus, pe propria rezistență, fără tratament.